Imprimeix

Impulsat per la societat civil, el Museu de Granollers va ser creat per l'Ajuntament l'any 1932. L'any 1937 el Museu té com a seu la Casa Molina fins a l’any 1965 que es va tancar perquè amenaçava ruïna.

Durant la Guerra Civil la "Junta de Salvaguarda del Patrimoni de la Generalitat" hi diposità obres d'art procedents, bàsicament, de col.leccions particulars i eclesiàstiques de la comarca. Acabada la guerra, les obres no reclamades quedaren en propietat del Museu.

El Museu desenvolupa un rol important com a centre cultural i cal destacar entre les múltiples programacions, l’organització entre 1959 al 1964 del Premi Granollers de Pintura.

L'any 1976 s'inaugurà un nou edifici en el solar que havia estat de la Unió Liberal -havia estat requisat pel franquisme-, situat al bell mig de la ciutat, l'edifici de nova planta i concebut com a museu, obra dels arquitectes Bosch, Botey i Cuspinera.

És un Museu que té un fons bàsicament d’arqueologia, d’art, d’arts decoratives, d’etnografia i numismàtica. L’any 1987 s’obre l’extensió Museu de Granollers Ciències Naturals

El Museu de Granollers coordina i dóna suport a la major part de les excavacions de la comarca. Els membres col·laboradors de les àrees d'història del Museu porten a terme una tasca d'investigació i d'estudi per a la protecció i la sensibilització del patrimoni cultural (arquitectura romànica, estudi sobre les masies, etc.).