SET

Objectes personals. Efraïm Rodríguez

Objectes personals reuneix diverses escultures on Efraïm Rodríguez s’ha dedicat a fer aflorar allò que es resisteix a ser mostrat: la relació entre l’objecte artístic i la il·lusió de l’ésser real i viu.

Descripció

A partir d’una vintena d’escultures, a mida natural, l’autor ens convida a transitar per un bosc personal, resseguint tres nocions que seran un constant en la seva obra: la realitat (visible), la representació (escultòrica) i l’estranyesa (davant del que es percep o es viu).

La mostra recull escultures fetes des del 2009 fins l’actualitat, «on la fusta té un sentit argumental.» «Hi ha escultures on es representa la noció d’identitat com a procés de construcció. És una transició subtil... fem segons el que som, però el que fem ens transforma i ens construeix, i així ens convertim en el que fem. El ser i el fer estan units: acabem sent el que vam fer i el que fem» (Juan Bufill).

 

Catàleg

La mostra s’acompanya de l’edició d’un catàleg de 104 pàgines amb un text crític de Juan Bufill. El catàleg té un preu de 10 € i incorpora 61 fotografies a color i està traduït en castellà i anglès.

Juan Bufill, (Barcelona, 1955). Autor de llibres de poesia. Ha desenvolupat una àmplia tasca en fotografia, vídeo, cinema experimental i periodisme cultural, especialment com a crític d’art al diari La Vanguardia, i anteriorment com a crític de cinema i de música.

  •  

    "Nit dels Museus 2020. Objectes personals. Efraïm Rodríguez". Una experiència artística i musical entorn de l’exposició d’escultures de l’Efraïm Rodríguez amb el cor Veus - Cor Infantil Societat Coral Amics de la Unió. Aquesta intervenció, que volíem realitzar presencialment al Museu de Granollers, el dissabte 14 de novembre de 2020, en el marc de la Nit dels Museus, ha hagut de ser modificada ateses les mesures de prevenció per la pandèmia de la Covid-19. Finalment no s’ha pogut fer l’enregistrament del cor i hem hagut de transformar la proposta per ser vista de manera virtual. És una iniciativa de la Societat Coral Amics de la Unió i del Museu de Granollers.

Més informació

Efraïm Rodríguez Cobos ( València, 1971). Escultor

Des de l’any 1977 viu a Granollers, on actualment té el taller. És llicenciat en Belles Art per la Universitat de Barcelona, on exerceix de professor des de l’any 2005.

En la seva trajectòria professional, ha utilitzat una gran varietat de materials i formes en la recerca exhaustiva del llenguatge escultòric. Ha desenvolupat la seva obra a l’entorn de l’escultura figurativa, a escala real, explorant les possibilitat expressives del material tot treballant-lo amb una gran virtuositat tècnica.

El material i la manera d’articular els elements que conformen les seves escultures, personatges, enceten un diàleg inquietant, que s’inicia en l’interior físic de l’escultura i acaba en el record més profund de l’espectador.

L’obra d’Efraïm és una barreja entre hiperrealisme i estranyesa. Els seus personatges, creats a partir de fragments, en un assemblatge de trossos, configuren anatomies humanes que són protagonistes d’escenes domèstiques, instants quotidians, descontextualitzats. La seva obra format part de prestigioses col·leccions nacionals i internacionals i ha estat reconeguda per publicacions de Seül, Moscou i Nova York, entre d’altres.

És l’escultor del Patufet, dels porquets de la plaça Perpinyà i del bust de Josep Sala Perramon, obres instal·lades a l’espai públic de la ciutat de Granollers.