Cuid'ART
El Museu de Granollers, un espai de benestar
Les arts ens ofereixen una experiència sensorial, sensitiva i visual que ens endinsen en un món de sensacions i ens provoquen benestar emocional.
El Museu de Granollers s’ofereix com un actiu per la salut comunitària, com un recurs que promou la salut i el benestar entre les persones i els grups de la nostra comunitat a través de l’art.
Què oferim?
Activitats personalitzades, adreçades a col·lectius específics respectant els grups, horaris i la dinàmica motriu. Es cuida amb especial atenció el confort amb una atenció individual per a cada usuari, tenint en compte la motricitat i la capacitat de comprensió dels membres del grup.
Itineraris de ciutat
Granollers, vila medieval i moderna
L’actual ciutat de Granollers té l’origen en una cruïlla de camins en la qual es va anar formant la vila medieval gràcies al desenvolupament d’un petit mercat (documentat des del segle XI) a l’aixopluc de l’església de Sant Esteve. L’itinerari proposa un recorregut pel centre de la ciutat, les muralles, les torres de defensa i els antics porxos.
Granollers, modernista i noucentista
Des de mitjan segle XIX, amb el nou traçat de la carretera de Barcelona a Ribes i amb l’arribada del ferrocarril, Granollers va començar a experimentar un fort creixement econòmic, sobretot industrial. Això va comportar la construcció de nombrosos edificis públics d’estil modernista i noucentista. En el recorregut es comenten algunes de les cases més representatives d’aquesta època, al centre de la ciutat.
Anem a les places
Anem a les places!, proposa un recorregut perquè a través del patrimoni històric, artístic i tradicional, com són els edificis, les escultures o d’altres elements, es pugui identificar la ciutat i descobrir les places més significatives del centre. Es durà a terme un recorregut per les places de Granollers.
Descobreix qui hi ha a la façana!
Granollers, tot i la transformació urbanística que ha patit al llarg dels segles, conserva un bon nombre d’edificis d’èpoques passades. Alguns d’ells mostren escultures, esgrafiats i estucs a les finestres, portes i façanes. La proposta és descobrir aquests elements, explicar la seva història i situar-los en la seva època. L’itinerari es farà pel centre històric de la ciutat.
La Porxada
La Porxada fou construïda com a llotja de gra entre els anys 1586 i 1587 per Bartomeu Brufalt, sota l’encàrrec del Consell de la Vila. A la ciutat, gairebé tot passa entorn de la Porxada. En aquesta activitat s’analitza la Porxada com a element singular de la ciutat.
Informació:
Activitat a càrrec de Teresa Sorribas (Tècnica del Museu de Granollers)
Durada: 1 hora
Preu: 2,10 € per persona
Lloc de trobada: L'Adoberia. Centre d'interpretació històrica del Granollers medieval
Pl. de l’Església, 7, Granollers
Activitats didàctiques
Us proposem cinc activitats relacionades amb temàtiques patrimonials i artístiques per endinsar-nos, a través d’una part explicativa i una altra de manipulació, en diferents èpoques de la història de la ciutat i de la història de l’art.
Tabula Rasa. Noves projeccions visuals i conceptuals sobre el retaule de Sant Esteve de Granollers
Introduïm l’art gòtic català a través del Retaule de Sant Esteve de Granollers i fem un taller on aprendrem a pintar un retaule gòtic amb pintura al tremp d’ou.
In Illo Tempore. Granollers en època romana
Mirarem i comentarem el vídeo de reconstrucció de la vil·la romana de Granollers i farem un taller on crearem una peça ceràmica a l’estil dels romans.
El Modernisme a Granollers
Introduïm els elements d’arquitectura modernista i la seva aplicació a les cases de Granollers a través d’un joc participatiu de memòria i un taller on, a partir d’una rajola, farem la decoració segons les típiques rajoles hidràuliques modernistes.
L’Adoberia dels Ginebreda
Visita a l’Adoberia dels Ginebreda i taller d’elaboració d’una bosseta de pell.
Els oficis i les olors
Com eren les olors en una adoberia? Treballar en una adoberia no era una tasca gens agradable: condicions dures, jornades inesgotables... i, a més, calia afegir les diferents olors que acompanyaven la feina. De la mà de les essències dissenyades pel perfumista Agustí Vidal ens endinsarem en el món dels adobers. El taller ens proposa fer una bosseta d’olors de flors.
Informació:
Activitat a càrrec de Teresa Sorribas (Tècnica del Museu de Granollers) i de Núria Ametlla, del taller Blau Llimona Restauració.
Durada: 1 hora i 30 minuts
Gratuït
Material: a càrrec del Museu de Granollers
Lloc: les activitats es poden fer a l’Adoberia dels Ginebreda o als centres de procedència dels grups que volen fer l’activitat. (Excepte el de l’Adoberia i Els oficis i les olors que es
fan a l’Adoberia)
L'Adoberia dels Ginebreda. Centre d'interpretació històrica del Granollers medieval
Pl. de l’Església, 7, Granollers
Més informació:
Museu de Granollers
C. d’Anselm Clavé, 40
93 842 68 40
Teresa Sorribas
tsorribas(Necessites javascript per veure aquest correu-e)
www.museugranollers.cat