Fons etnogràfic

El material etnogràfic del fons del Museu es pot reagrupar en diferents petites col·leccions, algunes formades fora del museu i, segurament, procedents de particulars. La particularitat de conservar un nombre d’exemplars d’un mateix objecte, ens permet traçar la trajectòria artística a través de les formes, temes i composicions que atorga a les obres un valor significatiu. Són el testimoni de la tradició del col·leccionisme, recuperació i salvaguarda del patrimoni en el nostre país. Així podem trobar petites col·leccions d’armes, camafeus, morters de bronze, rajoles, safates metàl·liques, claus i panys, etc. Altres prenen entitat per la diversitat tipològica i cronològica com la ceràmica catalana, les caixes de núvia, els ventalls, etc.

El fons també disposa d’una col·lecció d’ofici completa, les eines de baster, donació de la família Canut; i d’altres també relacionades amb activitats econòmiques d’arrels artesanals com taulers de componedors de tipus d’impremta, petits tallers de fusteria i elèctrics, o bé de procedències semiindustrials com màquines de fer gel o d’esclofollar fruits secs.

La col·lecció de vestits del Museu està formada per 21 peces. Totes les peces es poden consultar en el Museu Virtual de la Moda de Catalunya, una plataforma virtual que reuneix i posa a disposició de l’usuari centenars de peces de vestir històriques de col·leccions públiques d’arreu del territori català.