Presentació

El Museu de Granollers, com a ens públic, potencia l’ús social i educatiu per esdevenir un espai de coneixement, debat, vincle social i participació, i posa el coneixement, la col·lecció i els recursos al servei de la ciutadania. El museu té la voluntat de mostrar l’expressió artística sense límits cronològics i, alhora, generar nou coneixement, fruit de la recerca i el treball amb altres institucions, estudiosos i usuaris interessats.

Impulsat per la societat civil, el Museu de Granollers va ser creat per l'Ajuntament l'any 1932. L'any 1937 el Museu té com a seu la Casa Molina fins a l’any 1965 que es va tancar perquè amenaçava ruïna. 

Durant la Guerra Civil la "Junta de Salvaguarda del Patrimoni de la Generalitat" hi diposità obres d'art procedents, bàsicament, de col·leccions particulars i eclesiàstiques de la comarca. Acabada la guerra, les obres no reclamades quedaren en propietat del Museu.

És un museu que té un fons bàsicament d’arqueologia, d’art, d’etnografia i numismàtica. L’any 1987 s’obre l’extensió Museu de Granollers Ciències Naturals.