Granollers modernista

Detall de Can Blanxart. Foto de Pere Conellas

Cicle mitjà i superior d'educació primària. Primer i segon cicle d’educació secundària ESO

Itinerari

Ciències socials: història, patrimoni i art

 

Des de mitjans del segle XIX, amb el nou traçat de la carretera de Barcelona a Ribes i amb l’arribada del ferrocarril, Granollers va experimentar un fort creixement econòmic i industrial. Això va comportar la construcció de nombrosos edificis públics i fàbriques, cases per als obrers i grans habitatges per a la gent benestant, tots ells d’estil modernista. Aquestes construccions van ser projectades per arquitectes de renom com F. Mariner, J. Martorell, S. Cordomí, A. Ruiz, però el màxim representant del modernisme a la comarca va ser J. M. Raspall. Granollers conserva encara un bon nombre d’aquests edificis que a vegades passen desapercebuts.

 

Descripció de l’activitat

L’activitat proposa que durant el recorregut es visitin algunes de les cases més representatives d’aquesta època al centre de la ciutat. Algunes són públiques, com l’Ajuntament, però la majoria són obra privada que van construir negociants i industrials de la ciutat seguint els nous criteris constructius i estètics que bastien els arquitectes i mestres d’obres sortits de la nova escola d’arquitectes. Entre les més significatives: can Ramoneda, can Bossy, can Clapés, la casa Tardà Mora, can Puntas, la Sala Tarafa i can Blanxart.

Per als alumnes de Primària la proposta s’inicia amb un una introducció a la sala de l’Adoberia perquè puguin identificar els elements bàsics del modernisme.

 

Informació pràctica

Lloc: l'activitat s'iniciarà a l’Adoberia.
Durada: 2 h
Calendari: de setembre a juny, tots els dies de la setmana, excepte dijous, en horari escolar
Nombre d'alumnes : grup classe Material: no se'n necessita cap
Preu: 3,10 € per alumne
Reserves: Fundació AC –Noelia Romero (Necessites javascript per veure aquest correu-e) - 93 844 30 27

Observacions: activitat que es desenvoluparà a l’exterior. En cas de pluja, s’ajornarà.