Presentació del projecte Art + Escola

Dia i hora: dimecres 26/10/2022 a les 17:30h

Lloc: Museu de Granollers

Organitza: Associació Cultural

Conferència inaugural de Maia Creus Amb la participació de Núria Nia, Helena Pielias, Pol Aumedes, Mercè Soler i Marta Pareja.

Liderat per ACVIC Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, el projecte Art i Escola es comença a treballar al Vallès Oriental el curs 2016-2017 amb l’impuls de la Fundació AC, la col•laboració del Museu de Granollers i el treball de les assessores als centres educatius. Enguany, el projecte creix i passa de 10 a 14 centres inscrits arribant així a més d’un miler d’alumnes que van des d’educació infantil a batxillerat. Aquest creixement implica també l’ampliació del nombre d’assessors/es. Enguany, el projecte comptarà amb la participació de Núria Nia, Helena Pielias, Pol Aumedes, Mercè Soler i Marta Pareja, com a artistes assessors.

Aquest curs 2022/2023, l’alumnat participant reflexionarà i crearà les seves obres partint del concepte d’ARREL. Una idea que ens connecta amb el record, la família, la història, l’amistat però també amb la natura, la botànica, el món rural, amb l’origen o simplement, amb un punt de partida.

El projecte s’inicia aquest mes d’octubre i acabarà el mes de juny amb l'exposició de les obres de l’alumnat al Museu de Granollers. La inauguració d’aquesta mostra serà el 23 de maig i les obres es podran veure exposades a la quarta planta del museu fins al 18 de juny de 2023.

Maia Creus Castellana. Doctora en Història de l’Art per la Facultat de Geografia e Historia, Universitat de Barcelona. Premi ACCA de la Critica d’Art 2018 de RECERCA: Fina Miralles. Paraules fèrtils 1972-2017 (Fundació Ars i Museu d’Art de Sabadell). Membre del grup de recerca: Visionary Women Research Group, amb l’organització del Primer Seminari Internacional: Art of Visionary Women (Universitat de Barcelona, 0ctubre 2021).

He impartit docència en Història de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, ESDi-Universitat Ramon Llull i Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia, Lletres i Ciències de Catalunya. Investigadora cultural, actualment centro la meva recerca en el moviment feminista i, especialment, en la creació de les dones en l’àmbit de les arts i de les lletres. Membre de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya. Des de 2004 dirigeixo la línia d’investigació: Cultures d’Arxiu. Noves narracions sobre Art Contemporani (Fundació Ars i Museu d’Art de Sabadell).

Com a comissària independent, entre altres, he realitzat exposicions de reescriptura històrica: Esteve Valls Baqué, 2005 (Fundació Ars i Museu d’Art de Sabadell); Sala Tres en la ruta de l'art Conceptual a Catalunya, 2007 (Fundació Ars, Museu d'Art i Acadèmia de Belles Arts, Sabadell); Joan Salvat Papasseït poetaavantguardistacatal, 2010 (Centre d'Art Santa Mònica, Barcelona).

Exposicions de caràcter interdisciplinari: Transposicions. Disseny fora de camp, 2015 (Fundació 1859 Caixa Sabadell); Vestir i desvestir Cossos. Fenomenologies d'Aparició, 2016 (Centre d'Art La Panera, Lleida i Museu Can Marfany, Mataró). Exposició i llibre: Enric Majoral. La joia expandida (Museu del Disseny, Barcelona, setembre 2022)

Exposicions i publicacions de rescat i relectura feminista: Edició i exposició: Fina Miralles. Paraules fèrtils (1972-2017), 2018 (Fundació Ars i Museu d'Art de Sabadell). Denys Blacker. Mapes efímers. Complicitats i sincronies, 2018 (Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona i Casa de la Paraula, Santa Coloma de Farnés). En procés: Exposició, Fina Miralles. Línies vives dins del buit (Espai Volart, Fundació Vila Casas, juliol 2023).

Arxivat a: Interès general