Sense Intimitat

Sense Intimitat

L'exposició forma part de Panoràmic, festival de cinema i fotografia que promou i incentiva la recerca de nous llenguatges i narratives audiovisuals. En aquesta nova edició, el festival es centrarà en el concepte de les intimitats públiques i publicades d’allò secret, privat i amagat a la imatge mostrada, descoberta i pública.

La idea d’Extimitat, una intimitat exposada, apareix vinculada als hàbits i les tecnologies que han transformat la nostra imatge i la dissolució entre allò privat i allò públic. Però per algunes persones, aquesta condició, en què allò privat és públic, ha estat una realitat des de sempre: malalts, presos, prostitutes, vagabunds, nòmades i interns de tot tipus. La proposta expositiva consisteix en reunir fotollibres, fotografies i fotogrames de pel·lícules (tant en format imprès com en pantalla) d’aquestes persones a través del cinema i la fotografia tant documental com de ficció. Es tracta de persones alienes al luxe de la intimitat, amb vides travessades per l’ull i el judici de tothom: metges, clients i transeünts en general. Les persones alienes a la intimitat, desposseïdes d’una privacitat que, precisament, avui ens sorprèn en la seva dissolució voluntària i tecnificada per part de joves i no tan joves.

Del 15 d'octubre al 29 de novembre.

Activitats a l'entorn de l'exposició. Cal fer inscripció prèvia aquí

  • Dissabte 17/10 a les 18 h Què pot silenciar l'ego del fotògraf? Antoni Campañà i les seves fotos de guerra (1936-39) a càrrec d'Arnau Gonzàlez i Vilalta
  • Diumenge 18/10 a les 12 h. Visita comentada a càrrec d'Andres Hispano i Fèlix Pèrez Hita
  • Dimecres 28 a les 19.30 h. Projecció i conversa de Pasqual Maragall MIRA a càrrec de Rafa Badia i Cristina Maragall
  

Mostra comissariada per Andrés HIspano i Félix Pérez-Hita.

Andrés Hispano 

Escriu regularment en el suplement de cultura de La Vanguardia (membre del comitè assessor des del 2002 fins al 2014). Realitzador, juntament amb Félix Pérez-Hita, de Soy Cámara (TVE-CCCB). Ha comissariat les exposicions «La ciutat dels cineastes» (juntament amb Jordi Balló, CCCB, 2001), «El rei de la casa» (juntament amb Marc Roig, Palau de la Virreina, 2007), «That’s not Entertainment!» (juntament amb Antoni Pinent, CCCB, 2007) i «Pantalla global» (juntament amb Gilles Lipovetsky i Jean Seroy, CCCB, 2011). Va dirigir les nits temàtiques de BTV (1997-2000), el programa Boing Boing Buddha(creat juntament amb Manuel Huerga, BTV, 2000-2003) i Baixa Fidelitat (juntament amb Félix Pérez-Hita, XTVL, 2005). Entre altres audiovisuals per a museus i centres d’art, ha dirigit Somiant la nostra ruïna (la Pedrera, 2005), La Trobada (Palau Moja, 2007), Autoscan (CCCB, 2008) i Wish you were here (DHUB, 2009). Va escriure David Lynch, claroscuro americano (Glénat, 1997) i va comissariar, juntament amb Antoni Pinent, el pack DVD Del éxtasis al arrebato (Cameo, 2009). És professor convidat de cinema i cultura audiovisual en diferents universitats, com la UPF, Elisava, LCI i la URL.

hispanoandres.blogspot.com.es

 

Félix Pérez-Hita

Actualment codirigeix alguns capítols de Soy Cámara amb Andrés Hispano, amb qui també va dirigir Baixa Fidelitat (XTVL-2005), i treballar com a guionista i editor per a Boing Boing Buddha (BTV, 2001-2004). Amb Arturo Bastón dirigeix HILOMENTAL (sesiones videológicas). És membre fundador de l’associació Horitzó.tv i, amb el col·lectiu Neokinok.tv, va crear Tvlata (Projecte educatiu de tv experimental, 2007). Va ser codirector de Gabinet de Crisi: un programa de tv que no veurà a la tv (2001-2009), amb Bastón y Kikl Grau (idea original de Hispano / K. Grau). De 1997 a 1999 va dirigir una quinzena de documentals per a Barcelona tv. Ha impartit classes de historia i teoria de la imatge a l’Escola Superior de Disseny Elisava, així com a masters y tallers de vàries universitats. Ha escrit articles sobre crítica de la imatge per Manía, Archipiélago, Cultura/s (La Vanguardia) o El Estado Mental, entre d’altres publicacions.