Diàleg 4


Llenguatge i mons, quanta riquesa!

Adrià Pujol en diàleg amb Xènia Dyakonova

Biblioteca Roca Umbert, 11 h


Com l’escriptura i la creació literària saben bé, rere la diversitat de llengües s’hi amaga la infinita complexitat del món. La reivindiquem.

 

Adrià Pujol és antropòleg, escriptor i traductor. Ha estat docent a la Universitat de Barcelona i a ELISAVA i actualment és professor de l’Escola Bloom i de l’Aula d’Escriptura de Girona. Col·labora amb diferents mitjans, com el Diari de Girona, El Nacional i L’Avenç, ha comissariat exposicions i és un dels impulsors de l’Observatori de la Vida Quotidiana. Ha escrit novel·la, assaig, conte i biografia. Els seus darrers llibres són: L’embús (La Galera, 2020), Els llocs on ha dormit Jonàs (Empúries, 2021), I si. Especulacions sobre llenguatge i literatura (Arcàdia, 2022 / H&O Editores, 2023) i Seixanta-sis sinofosos (H&O Editores, 2024).


Xènia Dyakonova és poeta, traductora, crítica literària i professora d’escriptura. Escriu en català i en rus, poesia, assaig i narrativa. En català, és autora dels poemaris Per l'inquilí anterior (Blind Books, 2015) i Dos viatges (Edicions del Buc, 2020), de l’assaig Apunts de literatura russa i un afegit polonès (Cal·lígraf, 2020) i del llibre de narrativa El conte de l'alfabet (L'Avenç, 2022), que va ser Premi Núvol i Serra d’Or de Narrativa 2023. Ha traduït Anton Txékhov, Anna Politòvskaia i Alexander Kuixner, entre altres autors. Col·labora amb L’Avenç i el programa de Catalunya Ràdio Ciutat Maragda. L'any 2023 va fundar l'editorial de llibre infantil il·lustrat Vacamú.