Diàleg 3

De què parlem quan parlem de persones? El problema filosòfic de la identitat. Oriol Ponsatí-Murlà en diàleg amb Anna Punsoda

De què parlem quan parlem de persones? El problema filosòfic de la identitat

Oriol Ponsatí-Murlà en diàleg amb Anna Punsoda

Dissabte 12 de juny, 17.30 h, Museu de Granollers

 

La identitat és un dels grans temes de reflexió de la filosofia. Què ens aporta el discurs filosòfic sobre la noció de subjecte? Aprendrem a destriar què hi ha en joc en paraules com experiència, consciència, voluntat, acte o límit. 

Oriol Ponsatí-Murlà és professor de filosofia antiga a la Universitat de Girona i és també editor i traductor d’autors com Nietzsche, Vattimo, Diderot o Italo Calvino. Ha fundat i dirigeix Edicions de la Ela Geminada, on ha editat títols tant de literatura com de pensament. Actualment és director de la Institució de les Lletres Catalanes. Com a autor, el seu llibre Totes les estacions de França (Empúries, 2014) va rebre diferents premis. En la faceta de rapsode i músic, és conegut per les seves interpretacions maratonianes com la lectura íntegra de l’Odissea d’Homer o l’execució en solitari de l’obra per a piano Vexations d’Erik Satie. El seu darrer llibre és L'avarícia (Fragmenta Editorial, 2019). 

Anna Punsoda és llicenciada en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i en Filosofia per la Universitat de Barcelona, on també va cursar el màster Pensament i Estudis Clàssics. Col·labora com a periodista cultural en diversos mitjans i ha traduït de l’alemany autors com Rilke, Kafka i Panikkar. És autora d’Els llits dels altres (Amsterdam, 2018), amb què va guanyar el premi Roc Boronat, i de La luxúria (Fragmenta Editorial, 2020). Actualment és editora i col·laboradora de la revista Dialogal.