Diàleg 4
Somnis, mites, ficcions i altres mons paral·lels
Míriam Cano en diàleg amb Jordi Ibáñez
Diumenge, 11 de juny, 11 h, Museu de Granollers
N’hi ha una, de realitat? O tantes com la ment és capaç d’articular? Si bé, des del món antic, ha estat un tema associat a la filosofia, també la mitologia, la literatura, el cinema i el món dels somnis han estat grans creadors d’altres realitats. Com moure’ns en aquest joc d’universos paral·lels? Què ens aporten uns i altres? I sobretot: per què hauríem de renunciar a aquesta multiplicitat enriquidora? Ens hi endinsem.
Míriam Cano és periodista i escriptora. Professora d’escriptura a l’Escola Bloom, col·labora amb mitjans com Catorze, Nació Digital, Catalunya Ràdio i TV3. És autora dels poemaris Buntsandstein (Viena, 2013), guanyador del Premi Martí Dot 2012, Ancoratge (Terrícola, 2016) i Vermell de Rússia (LaBreu, 2020). També és autora del conte La Comuna de París, dins el volum Cremen cels (LaBreu, 2017), escrit amb Martí Sales i Antònia Vicens. Ha traduït al català Emily Dickinson, Albert Camus, Sandra Cisneros, John Ashbery i Maggie Nelson, de qui ha fet l’espectacle de lectura poètica Bluets (2022).
Jordi Ibáñez Fanés és escriptor i professor d’Estètica i Teoria de les Arts a la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat crític literari a El País. Com a narrador, és autor dels llibres Una vida en la calle (Tusquets, 2004), Un quartet (Tusquets, 2019) i la ficció política Infierno, Purgatorio, Paraíso (Tusquets, 2021), que va ser Premi de Crítica de Narrativa Castellana 2021. És autor també dels llibres d’assaig La lupa de Beckett (Antonio Machado Libros, 2004), Antígona y el duelo (Tusquets, 2009) i Morir o no morir: un dilema moderno (Anagrama, 2020). Ha escrit els poemaris Nou homenatges i altres poemes (Quaderns Crema, 2000), La porta del darrere (Angle, 2005) i Un lloc perillós (Tusquets, 2016).