Tertúlia filosòfica nocturna

Tertúlia filosòfica nocturna amb Pilar Loncan, Mariano Fernández, Fèlix Rabal. Any 2023

Les paraules que sanen

Clara Gomis, Mariano Fernàndez i Fèlix Rabal

21.30 h, Roca Umbert

 

Des de temps antics, els humans hem constatat el valor guaridor de la paraula. A més d’avivar l’esperit i captivar l’ànim, teixeix vincles socials, mitiga el dolor i forneix consol. En parlarem. 

Clara Gomis és Doctora en Filosofia i en Psicologia especialitzada en processos de dol i de cures. Exerceix com a psicòloga a la Unitat de Cures Pal·liatives, Atenció Domiciliària (PADES) i coordinada el Servei d'Atenció a les Pèrdues i al Dol de la Fundació Socio Sanitària Santa Susanna, Caldes de Montbui. És docent en màsters d’Atenció Pal·liativa Inegral a Persones amb Malalties Avançades a l’UAB-Hospital Sant Pau de Barcelona i a la ICO/UVIC. Va rebre el Premi Joan Maragall 1994 de la Fundació Joan Maragall per l’assaig “Emmanuel Levinas: l’ètica com a sentit.” 

Mariano Fernández és llicenciat en Filosofia per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha exercit com a catedràtic de Filosofia a l’IES Antoni Cumella, de Granollers. Ha publicat La Unió Liberal i el Centre Catòlic, polaritzadors del teixit associatiu a Granollers (Estudis, 1999), Republicans a Granollers entre la primera i la segona República (Coneguem, 2001). És cofundador i director de la Universitat Popular de Granollers. 

Fèlix Rabal és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor de filosofia a diversos centresd’educació secundària. Coordina el Grup de Treball de Filosofia Pràctica, integrat en la Societat Catalana de Filosofia, i, juntament amb Mariano Fernández, el Taller de pràctica filosófica de la Universitat Popular de Granollers. És coautor del llibre Petites històries de banquets (Godall, 2016).