El Museu de Granollers ofereix propostes d’art dins el Casal d’Estiu de la ciutat

01/07/2021

El Museu se suma a les propostes per a infants que es realitzen durant l’estiu amb propostes d’art de mà de les educadores i historiadores de l’art col·laboradores de l’equipament.

S’ofereixen tres activitats adreçades a diferents edats. 

Murs que parlen. Refugi, de Cinta Vidal. El mural “refugi” s’inspira en el concepte refugi, fruit d’un projecte participatiu, dins la proposta d’Art Urbà de l’ajuntament de Granollers, “murs que parlen” que es pot admirar a la cantonada de carrer Muralla amb carrer Catalunya de Granollers. L’activitat parteix de l’observació de la pintura mural de la Cinta Vidal. Observem la seva obra i anem descobrint una manera d’expressar-se. Coneixem una obra que parla d’un concepte, de d’intervenció a l’espai públic... Mirem, descobrim i parlem.

Parlem de la pintura i la tècnica i també del significat de la paraula Refugi. Amb caixes de cartró fem una composició en forma d’amagatall, Jugant amb les caixes fem una interpretació de l’obra. 

Jordi Benito. Tot passejant pel parc de Ponent. Jordi Benito ( 1951-2008) artista conceptual. L’obra consta de quatre peces: una escultura en forma d’infinit sobre l’antiga torre elèctrica, que representa l’energia; nou blocs de granit amb partitures del músic valencià Carles Santos gravades dins el llac, que simbolitzen la música; la fórmula matemàtica d’Euler reproduïda amb ferro, que representa la ciència i, finalment un cercle dins el llac -inspirat en el llac de Wannsee - símbol de la memòria i la història. 

L’activitat parteix de l’observació de l’obra total de Jordi Benito al parc.Observem la seva obra, descobrint una manera d’expressar-se. Coneixem una obra que parla de conceptes, d’intervenció a l’espai públic... Què veiem? Què pensem? Què sentim? Quina actitud creiem que té l’artista? Podríem imaginar, parlar del mateix amb altres materials? Observem i parlem.Parlem dels diferents elements de l’obra, dels diferents conceptes, (energia, ciència, música, història). Escollim un concepte per expressar-lo de nou, fem la nostra interpretació. Treball amb equip, parlem, pensem i decidim. Fem una construcció a partir de l’obra, amb material reciclat com tubs de cartró, cordes, plàstics i fustes. Treball en forma de joc. Treball individual, fem una forma amb fil d’alumini, d’un dels conceptes de l’obra, una petita interpretació que ens podem emportar. 

Marc, el petit adober

Granollers ha estat des d'antic una ciutat comercial i, com a complement, també ha comptat amb una important indústria artesanal i preindustrial. Una de les produccions artesanals destacades ha estat l'adoberia de pells, de la qual en són testimoni les restes de l'Adoberia d'en Ginebreda. La visita és un recorregut de descoberta per les restes de L'Adoberia acompanyats d'una guia que anirà conduint els infants a partir d'un relat de ficció: La finestra d'en Ginebreda. Una història de decisió i esforç que té com a escenari l'adoberia d'en Ginebreda, al centre de Granollers, on un petit vailet va anar-hi a aprendre l'ofici de preparar les pells i va acabar essent un gran sabater.

 

 

Arxivat a: General