Ja tenim a punt les activitats al voltant de l'exposició
Retorn a Granollers del retaule gòtic de sant Esteve: activitats fins al juny
El Museu de Granollers us presenta un seguit d'activitats a l'entorn de l'exposició Retorn a Granollers del retaule gòtic de sant Esteve, que es podrà veure fins el 12 de juny de 2022. Us proposem visites guiades i conferències per endinsar-nos en el coneixement de l’època medieval i en la seva salvaguarda.
Visita comentada a l’exposició
A càrrec de Cinta Cantarell i Aixendri, historiadora de l’art.
Diumenge 6 de febrer a les 12 h
La Junta de Museus i la recuperació de la pintura gòtica
La Junta de Museus de Barcelona va tenir un paper cabdal a l’hora de salvar i conservar l’art català i, especialment, el retaule de sant Esteve.
A càrrec de Milagros Guardia Pons, Catedràtica d'Història de l'Art Antic i Medieval, Directora de l'equip de recerca ArsPicta-3D Patrimoni de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM), Universitat de Barcelona.
Dijous 24 febrer a les 19 h
Visita comentada a l’exposició
A càrrec de Cinta Cantarell i Aixendri, historiadora de l’art.
Diumenge 3 d’abril a les 12 h
L’alimentació de la noblesa i del patriciat urbà catalans al segle XV
Els retaules gòtics catalans reflecteixen els costums de taula de l'aristocràcia, tot i que sacralitzats, sota la forma del Sant Sopar o d'alguna escena miraculosa. La tasca de l'historiador consisteix en complementar aquesta informació iconogràfica amb l'aportada per la documentació , la historiografia i la literatura coetànies.
A càrrec d’Antoni Riera, Doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona. Catedràtic d’Història MedievalMembre del Conseil Scientifique de l’Institut Européen d’Histoire et Culture de l’Alimentation.
Dijous 28 d’abril a les 19h
El retaule de sant Esteve de Granollers: una mirada als mobles
La pintura gòtica catalana, com ara la dels Vergós, representa objectes de la quotidianitat amb minuciositat, la qual cosa la converteix en una font imprescindible per conèixer els mobles i interiors medievals.
A càrrec de Mónica Piera Miquel, historiadora de l’art especialista en moble.
Dijous 31 de març a les 19h
Connectar-se amb el Més Enllà: les relíquies a l’edat mitjana
Encara que avui sovint somriem davant les relíquies medievals i les llegendes fantàstiques que s'hi associen, per comprendre la seva importància cal tenir present el seu paper nuclear en l'estructuració de la societat cristiana medieval.
A càrrec de Marc Sureda i Jubany, conservador del Museu Episcopal de Vic
Dijous 12 de maig a les 19h
Totes les activitats són gratuïtes. Cal fer reserva prèvia per les visites comentades. Les conferències s'emeten en directe pel canal YouTube del Museu de Granollers