El Museu tanca les portes per millores a les seves instal·lacions

18/09/2023

El Museu de Granollers instal·la control climàtic a totes les sales. Les activitats educatives adreçades als centres educatius i el programa Cuid’ART continuen oferint-se.

L’edifici del museu, obra dels arquitectes Bosch, Botey i Cuspinera, es va inaugurar el 1976 en un estil d’arquitectura racionalista molt innovador per l’època i que es va convertir en un referent en la museologia catalana del moment i un dels primers equipaments construïts de nova planta i plenament adaptat a la seva funció, però no va preveure la instal·lació de control climàtic.  

El mes de setembre començaran les obres de canvi d’instal·lació elèctrica i la climatització de totes les sales i dependències, fet que permetrà oferir una visita molt més còmode al visitant i convertir-se en refugi climàtic en èpoques de més calor. Per altra banda, afavorirà programar una sèrie d’exposicions amb obra d’altres col·leccions i museus que requereixen unes condicions de conservació preventiva més exigents.  

Per tal de dur a terme aquesta millora, les obres exposades a les sales, han de retornar a reserves per tal de garantir la seva conservació. La previsió de treball és que el museu pugui tornar a obrir les portes al públic durant la primavera de 2024. I ho farem amb les exposicions actuals que tant èxit estan tenint entre els visitants: Tabula Rasa. Noves projeccions visuals i conceptuals sobre el retaule de sant Esteve de Granollers; In Illo Tempore. Granollers en època romana i Artròpodes, centpeus, espiadimonis i llagostes de mar. Una exposició de Magda Bolumar Chertró.  

Però el Museu de Granollers no s’atura! 

Malgrat que les sales d’exposicions del Museu romandran tancades durant tot el temps que durin les obres, la voluntat del Museu de Granollers és continuar oferint propostes expositives en altres espais de la ciutat. Per altra banda, els serveis pedagògics adreçats als centres educatius i el programa de salut comunitària Cuid’ART s’oferirà des de l’Adoberia dels Ginebreda i es continuen amb les campanyes d’excavacions arqueològiques i de foment de la recerca entorn el fons del Museu.  

L’Adoberia dels Ginebreda, jaciment arqueològic i centre d’interpretació històrica del Granollers medieval, serà el centre de sortida de les activitats d’itineraris de ciutat, oferirà un ventall d’activitats de coneixement i serà seu del Festival Panoràmic.  

La proposta d’activitats educatives adreçades a les escoles i centres educatius es manté per tal d’afavorir, per una banda, el coneixement de la ciutat i la seva història com a recurs educatiu, i per altra, la connexió amb l’art com a un procés per a treballar la capacitat crítica i transformar creativament el nostre entorn. 

El programa Cuid’ART segueix com un actiu per la salut comunitària, com un recurs que promou la salut i el benestar entre les persones i els grups de la nostra comunitat, oferint activitats personalitzades als grups de gent gran i salut comunitària de la ciutat, amb visites, itineraris i tallers oferts en els mateixos centres. 

El Museu de Granollers continua apostant per la recerca i la generació de coneixement com una línia fonamental en la missió de salvaguarda i difusió del patrimoni de Granollers i comarca. El museu acull, com cada any, alumnes en pràctiques de la Universitat Autònoma de Barcelona realitzant pràctiques d’ inventari i documentació a l’entorn del fons del Museu de Granollers. 

Des del Museu de Granollers coordinem les excavacions arqueològiques als poblats ibèrics del Puig del Castell de Samalús, al de Puiggraciós i al de Castellruf. I en fem un estudi del fons arqueològic d’època ibèrica dipositat al nostre fons. 

L’equip del Museu de Granollers vol agraïr la confiança totes les persones que ens han visitat aquest any 2023. Seguim treballant per la cultura!

Arxivat a: General