Reobertura del Museu de Granollers el proper dia 20 de desembre!
Ens complau convidar-vos a la reobertura del Museu de Granollers. L’acte tindrà lloc el proper divendres 20 de desembre, a les 19 hores amb la inauguració de quatre exposicions: Històries sense paraules. El retaule de sant Esteve de Granollers, In illo tempore. Granollers en època romana, Trash Studio Lab, un projecte d’Anna Estany i Antibiografia.
El Museu de Granollers torna a obrir a la ciutadania el 20 de desembre de 2024 amb una nova proposta expositiva després del tancament en motiu de les obres d’instal·lació del nou sistema de climatització que garanteix el control climàtic de les sales d’exposició i de les reserves del museu. Reobrim amb ganes de retrobar-nos amb els nostres visitants i fer del museu un espai de trobada, relació, coneixement, participació i diversió. Us esperem amb més d’una vintena d’activitats programades perquè
pugueu iniciar l’any 2025 gaudint del patrimoni i l’art de la nostra ciutat. Amb un accés gratuït, us esperem a tots i totes.
Obrim amb dues propostes arrelades al territori que ens apropen a dues èpoques passades de Granollers, l’època romana i l’època medieval.
L’exposició Històries sense paraules. El retaule de sant esteve de Granollers és una proposta realitzada gràcies a la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). A partir del retaule de sant Esteve de Granollers, d’època medieval, ens endinsem en un temps en què les imatges parlaven més fort que les paraules i els artesans creaven autèntiques obres d’art que adornaven els nostres temples. Amb pinzells i pigments naturals, donaven vida a les històries sagrades, transformant les taules de fusta en finestres cap al món espiritual.
L’exposició In illo tempore. Granollers en època romana ens acosta a la realitat de la ciutat d’ara fa gairebé 2.000 anys. La ciutat de Granollers en època romana s’identifica
com una vil·la, un centre de producció alhora que residencial, pertanyent a un ric propietari. L’exposició ens acompanya a descobrir el nostre patrimoni i el nostre passat, amb una selecció de peces del fons del Museu de Granollers.
Les dues propostes temporals a les primeres sales del museu les emmarquem en els llenguatges d’art contemporani. L’una, Antibiografia, és una proposta comissariada per
Alexandra Laudo i produïda pel Centre d’Art Maristany de Sant Cugat del Vallès i que itinera la Generalitat de Catalunya. L’exposició col·lectiva, amb una selecció d’obres d’artistes contemporanis, nacionals i internacionals, reflexiona sobre la pulsió humana d’autorepresentar-se, per deixar constància de la nostra existència. L’altra proposta expositiva temporal, de producció pròpia, és TRASH Studio Lab, un projecte d’Anna Estany, a cura de Joan Morey. L’exposició esdevé un espai de trobada per a la reflexió col·lectiva sobre el cos, la vestimenta i la construcció de la identitat. Anna Estany, en el seu paper d’artista i artífex, transforma la sala d’exposicions en un estudi de creació, un
laboratori experimental i un armari mutant, on s’estableix un diàleg entre art i moda en el qual la creativitat passa a ser una experiència compartida.