Itinerari: la vila medieval i moderna

6è de cicle superior d'educació primària

Itinerari

Ciències socials: història i patrimoni i art

 

L’origen urbanístic de la ciutat actual de Granollers és el resultat del creixement de la ciutat medieval, fortament condicionat per l’evolució del seu mercat. La visita que proposem pel centre històric, permetrà reconèixer un bon nombre d’exemples i testimonis de la vila medieval, alhora que aprendrem el seu interès testimonial i patrimonial, tot fomentant els valors de respecte i de conservació vers el patrimoni comú.

 

Descripció de l'activitat

L’itinerari s’inicia a l’Adoberia, Centre d’interpretació històrica, que ens permet aprofitar alguns dels seus recursos museogràfics per situar els alumnes en el context històric. Tot seguit es proposa un recorregut pel centre històric, que encara té una forta empremta medieval. Al llarg del recorregut, els alumnes hauran d'anar reconeixent tots aquells elements que caracteritzen una vila medieval, molts dels quals encara es conserven a la nostra ciutat. Recorrerem les muralles, els corredossos, les capelles, les places del mercat, els palauets i també les construccions que s’ubiquen fora muralles i que acabaven de completar una ciutat medieval, com són l’antic Hospital o el Convent de Sant Francesc. A través del recorregut aprendran a discriminar les construccions medievals de les actuals i quines formen part de l’antiga vila.

 

Informació pràctica

Lloc: l'activitat s'iniciarà a L'Adoberia. Centre d'interpretació històrica del Granollers medieval. Pl. de l’Església, 7 i es desenvoluparà pel nucli històric de la ciutat.
Durada: 2 h
Calendari: de setembre a juny, tots els dies de la setmana, excepte dijous, en horari escolar.
Nombre d'alumnes : grup classe
Preu: 3,10 € per alumne
Reserves: Fundació AC –Noelia Romero (Necessites javascript per veure aquest correu-e) - 93 844 30 27

 

Observacions: l’activitat es desenvoluparà a l’aire lliure. En cas de mal temps, s’ajornarà.