La Porxada

Cicle superior d'educació primària

Visita amb taller

Ciències socials: història i patrimoni, matemàtiques

 

 

La Porxada fou construïda com a llotja de gra entre els anys 1586 i 1587 per Bartomeu Brufalt, sota l’encàrrec del Consell de la Vila. El mestre de cases va seguir un projecte molt elaborat, seguint criteris renaixentistes de proporcionalitat i simetria en l’estructura, resultant un edifici molt funcional i adaptable a les necessitats dels temps. D’aquí que sigui una obra que a més d’identificar la ciutat, és totalment un espai vigent. A la ciutat, gairebé tot passa a l’entorn de la Porxada i sempre n’expliquem la seva història i finalitat. I tot i que la seva raó de ser està estretament relacionada amb el mercat setmanal, en aquesta activitat és proposa analitzar la Porxada tan a nivell singular i funcional com de mesurar les seves proporcions.

 

Descripció de l'activitat

L’activitat es desenvoluparà sota la Porxada. S’iniciarà amb una visita comentada a l’edifici, explicant-ne la seva història i la seva funcionalitat. Després, els alumnes, distribuïts en grups, aprendran a mesurar un edifici de grans proporcions i la utilització de diversos instruments per a fer-ho. També faran un treball d’observació buscant signes, inscripcions i altres elements que aportin informació.

 

Informació pràctica

Lloc: La Porxada
Durada: 1h 30’
Calendari: de setembre a juny, tots els dies de la setmana (excepte dijous), dins l'horari escolar Nombre d'alumnes: grup classe
Preu: 2,60€ per alumne
Reserves: Fundació AC –Noelia Romero (Necessites javascript per veure aquest correu-e) - 93 844 30 27

 

Observacions: activitat que es desenvoluparà a l’exterior. En cas de pluja, s’ajornarà.