Taula Rodona 40 anys de les troballes romanes de l'antiga fàbrica de Can Jaume (Granollers 1981). En record de Josep Estrada i Garriga.

Dia i hora: dijous 07/10/2021 de les 19:00h a les 20:30h

Lloc: Museu de Granollers

Organitza: Museu de Granollers

Enguany es celebra l'efemèride de la troballa i excavació de les termes romanes de Can Jaume, de la que en celebrem els 40 anys.

Jornades Europees del patrimoni a Catalunya 2021 

Enguany es celebra l'efemèride de la troballa i excavació de les termes romanes de Can Jaume, de la que en celebrem els 40 anys.

Podem considerar que aquest fet, a la llum de les troballes, va tornar a posar de manifest la importància i singularitat de les restes romanes de Granollers, atenent a la sumptuositat d'alguns dels elements decoratius recuperats en aquesta zona de banys. 

Aquesta celebració ens permet aprofundir i repensar quina era la realitat del Granollers romà, seguint el camí encetat per en Josep Estrada (1912-2001) que amb el seu capteniment per entendre la història de la ciutat i comarca, va marcar les línies mestres de la recerca. 

Sota el títol "Taula Rodona: 40 anys de les troballes romanes de l'antiga fàbrica de Can Jaume (Granollers 1981). En record de Josep Estrada i Garriga." buscarem un espai per confrontar idees, repassarem les troballes de 1981 a l'hora que farem memòria dels treballs d'en Josep Estrada. 

A l'acte hi participaran el Sr.Jordi Pardo, arqueòleg granollerí director de les excavacions de Can Jaume, el professor Marc Mayer, catedràtic emèrit de Filologia Clàssica, el Sr. Xavier Aquilué, arqueòleg i Director del Centre de Recerca Ibèria Graeca (Empúries), i el Sr. Marc Guàrdia, arqueòleg del Museu de Granollers. Modera, Teresa Llobet, gestora cultural.

Cal fer reserva prèvia. Aforament limitat

Arxivat a: Excavacions

Arxius adjunts