Itinerari: Granollers, vila medieval i moderna

Dia i hora: diumenge 12/12/2021 de les 11:00h a les 13:00h

Lloc: Pl. de l'Església,7

Organitza: Museu de Granollers

Itinerari guiat per la ciutat medieval i moderna a càrrec de Cinta Cantarell, historiadora de l'art

L’actual ciutat de Granollers té els seus orígens en una cruïlla de camins en la qual es va anar formant la vila medieval gràcies al desenvolupament d’un petit mercat (documentat des del segle XI) a l’aixopluc de l’església de Sant Esteve. El creixement del mercat, al llarg dels segles, va anar formant un enteixinat de places i carrerons on es va anar enquibint l’activitat comercial, artesanal i els habitatges, dins les muralles. L’època de màxima esplendor de la vila serà, però, el segle XVI, quan s’ampliarà la plaça Major, es construirà la Porxada com a llotja de gra, es farà una nova casa de la vila, s’ampliarà l’hospital i es bastiran el convent de Sant Francesc i les capelles sobre elsportals de la muralla. L’itinerari, que s’inicia a l’Adoberia com a mostra de centre de producció artesanal, proposa un recorregut pel centre de la ciutat, les muralles, les torres de defensa, els antics porxos i l'antic hospital. 

Lloc de trobada: Adoberia dels Ginebreda (pl. de l’Església, 7)
Preu: 4€. 50% per persones jubilades, famílies nombroses, famílies monoparentals i persones amb discapacitat i gratuït per persones a l’atur i infants fins a 12 anys.
Durada: 2h aprox
Cal fer inscripció prèvia. Aforament limitat