Inauguració exposició Infern de Dante, de Jordi Diaz Alamà i Grzegorz Gwiazda

Dia i hora: dijous 29/09/2022 a les 20:00h

Lloc: Museu de Granollers

Organitza: Museu de Granollers

La mostra se centra en les diferents escenes de l'infern, materialitzant l'imaginari més impactant de Dante.

Jordi Diaz Alamà, nascut a Granollers el 1986, és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Es forma a les grans escoles d'art clàssic internacionals, on assimila les tècniques utilitzades per les grans figures de la pintura del segle XIX. Consolida la seva formació durant les estades amb mestres contemporanis del realisme com el pintor noruec Odd Nerdrum, Guillermo Muñoz Vera o Antonio López.  

La seva mirada artística també es desenvolupa gràcies al seu rol docent a la Barcelona Academy of Art, que funda el 2013. A l'Acadèmia desenvolupa, expandeix i comparteix els coneixements dels mètodes clàssics, juntament amb la idea que puguin ser valorats com una eina que ajudi a la interpretació i la representació artística del món d'avui.  

La seva obra personal comporta un impressionant desplegament de recursos pictòrics amb una tècnica depurada i lliure de manierismes que respon al cànon de la figuració clàssica contemporània, investigant nous conceptes i plasticitats. El 2017, realitza la seva obra més monumental fins ara amb La Cruz del Jubileo, un encàrrec per a l'Església dels Dolors de Vic. A la sèrie #ClásicosDesollados, uneix la seva tècnica realista amb esclats d'abstracció; tallant, esquinçant i literalment escorxant les obres més icòniques dels grans mestres de la pintura de Velázquez a Rembrandt per posar en relleu la seva inherent modernitat.

Les obres d'Alamà es troben a les col·leccions permanents del MEAM i del Museu Can Framis a Barcelona i a col·leccions privades a Europa, Estats Units i Austràlia.

En aquesta exposició s'enfronta a un monument de la història universal, ancorat a la memòria col·lectiva: la Divina Comèdia de Dante Alighieri. En col·laboració amb l'escultor Grzegorz Gwiazda, la sèrie interpreta i il·lustra els 33 cants que componen l'Infern, materialitzant l'imaginari més impactant de Dante i reafirmant així el seu compromís amb la figuració contemporània. 

Del 29 de setembre al 5 de febrer de 2023.