Les capelles dels portals

Dia i hora: diumenge 09/10/2022 a les 11:00h

Lloc: Museu de Granollers

Organitza: Museu de Granollers

Itinerari musicalitzat per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni

La Muralla de Granollers s'obria a l'exterior a través de cinc portals que enllaçaven la vila amb els camins que hi passaven. Al s. XVI, el Consell de la Vila acordà construir capelles damunt d'aquests portals d'entrada, sota l'advocació de diferents sants. La devoció a aquests sants va tenir tanta repercussió que va fer canviar el nom dels portals. Així, passaren a anomenar-se: de Santa Anna, de Sant Cristòfol, de Santa Esperança, de Sant Roc i de Sant Antoni.

Visitarem les capelles dels portals i algunes més que es troben en el centre històric de la ciutat però fora muralla, com la capella de Sants Metges, l'església convent actual Casa de cultura Sant Francesc...

Guiatge a càrrec de Cinta Cantarell, historiadora de l'art.
Durant l’itinerari hi haurà diverses intervencions musicals a càrrec d'alumnes del Departament de Música Antiga de l’Escola Municipal / Conservatori de Música J.M. Ruera.

Lloc de trobada: Museu de Granollers 

Durada: 2 h. No cal fer inscripció prèvia. Activitat gratuïta