Itinerari: Granollers, vila medieval i moderna

Dia i hora: diumenge 18/12/2022 de les 11:00h a les 13:00h

Lloc: Museu de Granollers

Organitza: Museu de Granollers

L’itinerari proposa un recorregut pel centre de la ciutat, les muralles, les torres de defensa, els antics porxos i l'antic hospital.

L’actual ciutat de Granollers té l’origen en una cruïlla de camins en la qual es va anar formant la vila medieval gràcies al desenvolupament d’un petit mercat (documentat des del segle XI) a l’aixopluc de l’església de Sant Esteve. El creixement del mercat, al llarg dels segles, va anar formant un enteixinat de places i carrerons on es va anar enquibint l’activitat comercial, artesanal i els habitatges, dins les muralles. L’època de màxima esplendor de la vila serà, però, el segle XVI, quan s’ampliarà la plaça Major, es construirà la Porxada com a llotja de gra, es farà una nova casa de la vila, s’ampliarà l’hospital i es bastiran el convent de Sant Francesc i les capelles sobre elsportals de la muralla. L’itinerari, que s’inicia a l’Adoberia com a mostra de centre de producció artesanal, proposa un recorregut pel centre de la ciutat, les muralles, les torres de defensa, els antics porxos i l'antic hospital.

 

Tots els itineraris duren 2 h  

Els preus dels itineraris de 2 h és de 4 € per persona.

Descomptes: 50% de dte. per a persones jubilades, famílies nombroses i monoparentals, i persones amb discapacitat

Gratuït per a persones a l’atur i per a infants fins a 12 anys..

Fora d’aquestes dates, es poden fer visites concertades per a grups. 

Cal fer inscripció prèvia: (Necessites javascript per veure aquest correu-e) (fins al dijous anterior a l’itinerari) i al 93 842 68 40