Conferència: Ostres, ous i vaques. Consum i producció animal al Granollers romà

Dia i hora: dijous 22/06/2023 a les 19:00h

Lloc: Museu de Granollers

Organitza: Museu de Granollers

Es munyien vaques al Granollers romà? Hi havia gallines ponedores? Conferència a càrrec de Sílvia Valenzuela, arqueozoòloga i científica del CSIC.

Es munyien vaques al Granollers romà? Hi havia gallines ponedores? L’anàlisi dels ossos d’animals que s’han trobat en les excavacions del Granollers romà, ens aporten una informació que va molt més enllà de comprendre la dieta dels seus habitants. Mobilitat dels ramats, abastiment carni, patrons de consum... Descobrirem quina història amaguen els ossos dels animals recuperats en les excavacions de la ciutat i comarca. 

La conferència anirà acompanyada d’una exposició a l’Espai Obert del Museu, on es presenta una proposta de TerraTecaTraca, on l’art i l’arqueologia entren en diàleg amb reflexions d’actualitat a l’entorn de l’agroecologia, els sistemes agroalimentaris i la sobirania alimentària. 

A càrrec de Sílvia Valenzuela Lamas, arqueozoòloga i científica titular del Consejo Superior de Investigaciones Científicas – Institució Milà i Fontanals (CSIC-IMF).

Exposició: Ramats per la biodiversitat – El creixement del bosc. Artista: Martina Manyà. Coordinació TerraTecaTraca: Federica Ravera.