Presentació del llibre "El olor de la Edad Media. Salud e higiene en la Europa medieval"

Dia i hora: dijous 18/04/2024 a les 19:00h

Lloc: Adoberia dels Ginebreda

Organitza: Museu de Granollers

Com era l'olor a l'Adoberia al segle XVI? Amb el rerefons de l'Adoberia, Javier Traité ens explicarà com eren les olors de l'Edat Mitjana.

"El olor de la Edad Media"  és un llibre únic que recorre mil anys d'història d'Europa per a examinar en quines condicions d'higiene vivien les gents de l'edat mitjana realment, més enllà dels mites habituals de brutícia. Recolzats en les últimes recerques i centenars de fonts, però amb un to amè i entretingut, l'obra recorre camps, monestirs, castells, i els carrers de ciutats de tota Europa, nord d'Àfrica i Orient Pròxim per a fer olor els seus mercats, les seves places, els seus habitatges, veure les seves latrines, les seves cases de banys, i veure com es rentava la gent, com cuidaven les olors… i amb ells, la salut.


Javier Traité és historiador, escriptor i guionista. És autor, entre altres, dels llibres de divulgació històrica "Historia torcida de España, Historia torcida de la literatura Conquistadores secundarios.". A més, és col·laborador habitual del programa de TVE "El condensador de fluzo". Consuelo Sanz de Bremond és historiadora especialitzada en l'Edat mitjana i Moderna, entomóloga i escriptora, és autora de la novel·la "La brodadora".

Acte emmarcat dins les activitats de Sant Jordi.