Itinerari Granollers, ciutat bombardejada

Dia i hora: diumenge 26/05/2024 de les 11:00h a les 13:00h

Lloc: Can Jonch, c. del Rec, 19

Organitza: Museu de Granollers

Itinerari a càrrec de Cinta Cantarell, historiadora.

Granollers, com moltes ciutats de l'Estat, va patir els atacs indiscriminats de l’aviació feixista sobre la població. El primer bombardeig va esdevenir el dimarts 31 de maig de 1938 i va causar, en un sol minut, 224 morts, a més de nombrosos ferits i la destrucció d’una part del centre de la ciutat. Aquest itinerari proposa donar a conèixer alguns dels llocs més emblemàtics afectats per aquest fet, la visita a un dels refugis antiaeris construïts l’any 1938 (concretament el de la plaça Maluquer i Salvador), per acabar a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, com a punt de sensibilització i foment de cultura de la pau.

Durada: 2 h

Preu: 4,15 € per persona. 50 % del preu per a persones jubilades, famílies nombroses i monoparentals i persones amb diversitat funcional. Gratuït per a persones en situació de desocupació i per a infants fins a 12 anys 

Cal fer inscripció prèvia: (Necessites javascript per veure aquest correu-e) (fins a les 12 h del divendres anterior a l’itinerari) o bé al 93 842 68 40 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h)