Granollers, modernista i noucentista

Dia i hora: diumenge 16/06/2024 de les 11:00h a les 13:00h

Lloc: Adoberia dels Ginebreda

Organitza: Museu de Granollers

Itinerari a càrrec de Cinta Cantarell, historiadora

Des de mitjan segle XIX, amb el nou traçat de la carretera de Barcelona a Ribes i amb l’arribada del ferrocarril, Granollers va començar a experimentar un fort creixement econòmic, sobretot industrial; el comercial ja ho feia des de l’època medieval. Això va comportar la construcció de nombrosos edificis públics (ajuntament, escoles, escorxador, centres sanitaris...), fàbriques, cases per als obrers i grans habitatges per a la gent benestant, tots, d’estil modernista i noucentista. Aquestes construccions van ser projectades per arquitectes de renom com F. Mariner, J. Martorell, S. Cordomí, A. Ruiz, però el màxim representant del modernisme a la comarca va ser M. J. Raspall. En el recorregut es comenten algunes de les cases més representatives d’aquesta època, al centre de la ciutat.

Lloc de trobada: L’Adoberia. Centre d’interpretació històrica del Granollers medieval. Plaça de l’Església, 7

Durada: 2 h

Preu: 4,15 € per persona. 50 % del preu per a persones jubilades, famílies nombroses i monoparentals i persones amb diversitat funcional. Gratuït per a persones en situació de desocupació i per a infants fins a 12 anys 

Cal fer inscripció prèvia: (Necessites javascript per veure aquest correu-e) (fins a les 12 h del divendres anterior a l’itinerari) o bé al 93 842 68 40 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h)