El fum de les xemeneies i Granollers

Dia i hora: diumenge 27/10/2024 a les 11:00h

Lloc: Adoberia dels Ginebreda

Organitza: Museu de Granollers

Itinerari a càrrec de Cinta Cantarell, historiadora de l'art

Al llarg del segle XX, els vallesos van convertir-se en un potent motor econòmic gràcies al procés d'industrialització. El ferrocarril i la millora dels transports, l'inici de la distribució de gas i d'electricitat, i l'obtenció d'aigua van ser fonamentals per poder iniciar un gran període fabril, que incloïa principalment filatura, teixidoria, metal·lúrgia, empreses d'alimentació i bòbiles. La transformació de la ciutat ha anat esvaint el passat, però encara veiem xemeneies i murs que ens parlen dels grans recintes industrials.

Aquest recorregut proposa donar a conèixer les xemeneies que queden dempeus, explicar per a què servien, quin tipus d’indústria formava part de cada element i com eren. Així, en aquest itinerari, es visitaran les xemeneies de les fàbriques Torras Villà, la Serradora Gibert, la Font i Can Comas.

Lloc de trobada: L’Adoberia. Centre d’interpretació històrica del Granollers medieval. Plaça de l’Església, 7

Durada: 2 h

Preu: 4,15 € per persona. 50 % del preu per a persones jubilades, famílies nombroses i monoparentals i persones amb diversitat funcional. Gratuït per a persones en situació de desocupació i per a infants fins a 12 anys 

Cal fer inscripció prèvia: (Necessites javascript per veure aquest correu-e) (fins a les 12 h del divendres anterior a l’itinerari) o bé al 93 842 68 40 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h)