Francesc Anglès

Dona vella amb gos (escultura), 1983

150 cm x 51 cm x 53 cm; 18 cm x 40 cm x 19 cm

V Fira del Dibuix de Granollers, 1983

Donació dels Amics de l'Art amb motiu de la Fira del Dibuix

Núm. Inv. 814

Francesc Anglès i Garcia va néixer a Terrassa l’any 1938. Paral·lelament als estudis de medicina (es va llicenciar l’any 1963 en l’especialitat de traumatologia), va anar estudiant a l’Escola d’Arts i Oficis per apaivagar les inquietuds artístiques. Ben aviat es dedicà a l’escultura amb un procediment força particular: la utilització de les benes mèdiques de guix...

[...] que un cop mullades, permeten a l’artista modelar formes, actituds i volums amb tanta força i intensitat com claredat i fluïdesa. El blanc de l’escaiola fa que les seves escultures tinguin una aparent retirada amb les de l’escultor nord-americà George Segal; les de Francesc Anglès, tanmateix, responen a un concepte ben diferent, molt allunyat de l’anguniós existencialisme “pop” de Segal. M. M., Francesc Anglès. Obra recent. Tarragona, 1996.

Entre les moltes figures realitzades per Francesc Anglès cal destacar grups com La partida o la famosa Cobla del Museu Dalí, tots inspirats en la vida quotidiana. Els seus personatges resulten sovint propers i familiars, captats en moments sense transcendència, però alhora percebent-ne, de tots, la profunditat psicològica, deixant perplex l’espectador, a qui se li planteja el debat de l’aparent superficialitat de la imatge de l’altre per sobre dels misteris que amaga. Com el conflicte i les múltiples preguntes que ens genera aquesta dona gran sobre qüestions de la nostra suposada societat del benestar plena d’aïllament i soledats.

Bibliografia

  • M.M., Francesc Anglès. Obra recent. Tarragona, 1996. [id.]