Perdurar

PER DURAR és un recull de fotografies del treball de més d’un centenar de dones que, durant les tres primeres setmanes de març de 2018, van participar en les feines de restauració dels arrebossats tradicionals en la concessió Allou-Sana, al poblat de Tangassogo (Tiébélé), situat al sud de Burkina Faso.

Amb l’ajuda d’estris quotidians com una escombreta, una aixada o diferents tipus de pedres, i utilitzant terres i pigments naturals, aquesta tècnica documentada des del segle XVI és un testimoni excepcional de la cultura Kasséna, de valor universal, reconegut a la Llista Indicativa de Patrimoni de la UNESCO.

El treball que duen a terme periòdicament les mans expertes de les dones Kasséna i el seu “savoir-faire” tradicional converteixen una necessitat que la modernitat descuida, com és el manteniment de les nostres edificacions, en una mostra d’art col·lectiu, fet en comunitat i solidaritat entre les famílies veïnes.

És un projecte impulsat per l'arquitecte Albert Faus i el ceramista Toni Cumella amb el suport del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i el Museu de Granollers.
Comissariat de l'exposició: Carlos Quintáns
Textos: Toni Cumella, Albert Faus, Carlos Quintáns i Miquel Sitjà. Vídeo: Agustí Corominas
Aquarel·les: Jordi Castells
Imatges: Toni Cumella, Anna Mas i Niek Kramer
Maqueta ceràmica: Carme Balada
El projecte també ha comptat amb la col·laboració de: Miquel Comadran, Carme Comellas, Concepció Escobet, Aziz Houssale i Giovanni Quattrocolo.

L'exposició es va inaugurar el dimarts 27 d’agost a la sala d’Exposicions Temporals del Museu de Granollers i va estar exposada fins el 17 de novembre de 2019.