Diàleg 1

La paraula en perill, els discursos de l’odi

Teresa Marquès en diàleg amb Albert Lladó

11 h, Roca Umbert 

 

Quan les xarxes socials han envaït les diferents esferes de comunicació, es fa urgent tornar a donar matís a la paraula. Com recuperar la seva capacitat dialogant i alliberar-la dels discursos de l’odi?

 

Teresa Marquès és doctora en Filosofia a la Universitat de Stirling (Escòcia) i investigadora del grup de recerca LOGOS de la Universitat de Barcelona. Especialitzada en filosofia del llenguatge, el seu camp de treball també inclou la metaètica, la filosofia feminista i la filosofia legal i social. La seva obra recent se centra en els desacords i els conflictes, els valors i les normes, el discurs despectiu i perillós, i en la interacció entre llenguatge i realitat social. La seva tasca investigadora ha rebut reconeixements com ara les beques Marie Skłodowska-Curie de la Unió Europea (2013) i IKERBASQUE (2014). 

 

Albert Lladó és periodista i escriptor. Llicenciat en Filosofia, postgrau en Periodisme i màster en Estudis Comparats de Literatura, Art i Pensament, ha impulsat i dirigit diferents publicacions. Ha col·laborat a La Vanguardia, Benzina, Qué leer, Quimera i Revista de Letrasi en mitjans com RAC1 i Betevé, és docent a l’escola d’Escriptura de l’Steneu Barcelonès. Entre els seus llibres, ha practicat múltiples gèneres com l’assaig (La mirada lúcida, Anagrama, 2019), teatre (Ícaro, Tantarantana, 2018) i novel·la (La travesía de las anguilas, Galaxia Gutenberg, 2020), entre d’altres.