Diàleg 3

De la A a la Z. Cervells que fan paraules

Ignacio Morgado en diàleg amb Manuel Guerrero

Biblioteca Roca Umbert, 17.30 h

  

Què diu la neurociència sobre la capacitat d'anomenar el món que suposa el llenguatge? Com s’ho fa, el cervell, per construir paraules? Escoltarem els experts.

 

Ignacio Morgado és catedràtic de Psicobiologia de l’Institut de Neurociència a la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual és degà fundador. Ha rebut diversos guardons acadèmics i ha fet estudis en centres de recerca a Alemanya, els Estats Units i la Gran Bretanya. Pertany a diverses societats científiques internacionals i ha estat assessor científic de l’editorial Ariel i de Cosmocaixa Barcelona. Autor d’obres de divulgació, els seus darrers libres són: Deseo y Placer. La ciencia de las motivaciones (2019), Los sentidos. Cómo percibimos el mundo (2019), Materia Gris. La apasionante historia del conocimiento del cerebro, que recull els seus articles a El País (2021), i El cerebro y la mente humana. Cómo son y cómo funcionan (2023), editats a Ariel.

 

Manuel Guerrero és assagista, crític d’art i comissari d’exposicions. Ha estat coordinador del KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals) de la Generalitat de Catalunya i subdirector de l’Arts Santa Mònica de Barcelona. Forma part del consell de redacció de revistes com L’Espill i L’Estació i del suplement Cultura/s de La Vanguardia (2003-2024). Va comissariar l’Any Brossa (2019) i exposicions destacades sobre Joan Brossa, Alfons Borrell, Joan Fontcuberta, Josep Palau i Fabre, Carles Santos i Antoni Tàpies, i de temàtiques com Música, art, ciència i pensament. Ha traduït autors com Pessoa, Genet i Andrade, i és autor dels llibres J.V. Foix, investigador en poesia (1996) i Sense contemplacions: nou poetes per al nou segle (2001).