Diàleg 5

La paraula retinguda. Perills del nostre temps

Josep Lluís Martí en diàleg amb Jordi Panyella

Biblioteca Roca Umbert, 12.30 h

 

Està en perill, la llibertat d’expressió? Si bé semblava que els discursos impositius havien quedat enrere, avui, més que mai, es fa necessari reivindicar la paraula lliure.

 

Josep Lluís Martí, professor de Filosofia del Dret a la Pompeu Fabra, és politòleg especialitzat en teoria de la democràcia. Ha estat investigador i professor visitant a diverses universitats americanes. Lidera diferents projectes de recerca, com el Global Democracy Project, que estudia i promou espais de governança global, i el projecte Benestar Planetari de la UPF. És autor de llibres com La república deliberativa (Marcial Pons, 2006), Legal Republicanism, coeditat amb Samantha Besson (Oxford University Press, 2009), i A Political Philosophy in Public Life. Civic Republicanism in Zapatero's Spain, escrit amb el filòsof Philip Pettit (Princeton University Press, 2010). 

 

Jordi Panyella és periodista d’investigació i autor de llibres de no-ficció. Especialitzat en informació d’àmbit judicial i amb una sòlida trajectòria, ha col·laborat en ràdio i televisió i treballa a El Punt Avui. Els seus darrers llibres són: Infidels a la pàtria (Capital Books, 2016), Per què corren els presos? (Saldonar, 2018), La vida amarga de les flors, amb Pat Millet (Angle, 2019), Causa general. La repressió de l’Estat espanyol contra el moviment per la independència de Catalunya (Angle, 2019) i la revisió i reedició de Salvador Puig Antich, cas obert (Angle, 2024).