Diàleg

Estimades neurones: és el cervell l'òrgan savi? Mercè Boada en diàleg amb Cristina Sáez

Estimades neurones: és el cervell l’òrgan savi?

Mercè Boada en diàleg amb Cristina Sáez

Dissabte 12 de juny, 10.30 h, Museu de Granollers

Sembla que la nostra condició de persones està vinculada, d’una manera essencial, a la memòria. Qui som més enllà d’aquesta capacitat? Mercè Boada ens aportarà la mirada, necessària, de la neurologia i de la ciència més recent.

Mercè Boada és neuròloga especialitzada en malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Ha estat vinculada durant anys a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i ha presidit la Societat Catalana de Neurologia. És fundadora i directora mèdica de la Fundació ACE d’atenció integral per a l’Alzheimer. Autora de nombrosos articles científics, ha participat en múltiples assajos clínics i ha estat assessora de la Generalitat de Catalunya en programes d’implementació de qualitat i salut per a la gent gran. Premiada en moltes ocasions, l’any 2016 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat per la seva aportació en el camp de la investigació i les demències.

Cristina Sáez és periodista especialitzada en ciència, salut, medi ambient i cultura digital. Col·labora a La Vanguardia i ha col·laborat també en mitjans com National Geographic Ciencia, Público i Avui. Va dirigir i presentar el programa de televisió «La Malla Tendències», de ciència, pensament i cultura digital, emès a través de la Xarxa de Televisions Locals, i va ser guionista del programa de TVE «Redes», dirigit per Eduard Punset. Ha rebut diversos guardons al llarg de la seva trajectòria.