Diàleg 2

Persones col·lectives. L'espai comú i la possibilitat de la paraula. Daniel Gamper en diàleg amb Txema Seglers

Persones col·lectives. L’espai comú i la possibilitat de la paraula

Daniel Gamper en diàleg amb Txema Seglers

Dissabte 12 de juny, 12.15 h, Museu de Granollers

 

La dimensió col·lectiva és indestriable de la noció de persona. Vivim amb els altres i sense ells la nostra identitat queda coixa, una identitat que Daniel Gamper aborda des de la possibilitat de la paraula, allò que ens fa humans i obre l’àmbit de l’espai comú. 

Daniel Gamper és professor de Filosofia Moral i Política a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha centrat la seva recerca en l’àmbit de la filosofia política, la democràcia i la religió. Traductor d’autors com Nietzsche, Habermas i Scheler, ha publicat llibres-entrevista amb Zygmunt Bauman, John Gray i Michael Walzer. Col·labora al diari Ara, a La Vanguardia i en revistes especialitzades com Enrahonar, Doxa, Claves de Razón Práctica o La Maleta de Portbou. És autor dels llibres La fe en la ciudad secular (Trotta, 2014), Laicidad europea (Bellaterra, 2016) i Las mejores palabras, que va guanyar el premi Anagrama d’assaig 2019. 

Txema Seglers és periodista i professor. Col·labora en diferents mitjans, especialment a CRÍTIC i Catalunya Plural, amb entrevistes, articles i cròniques. Llicenciat en Filologia i amb un postgrau en Periodisme Literari i Comunicació, li interessa la frontera entre la literatura i el periodisme. És codirector artístic del projecte de comunicació Why Not.