Acció cinematogràfica

Projecció de la pel·lícula Vivir es fácil con los ojos cerrados (2013) de David Trueba i diàleg posterior amb la director conduït per Martí Pujadas.

Diumenge 12 de juny, 17 h, Cinema Edison 

Un viatge dins d’un viatge, el que realitza un professor d’anglès d’una escola quan decideix emprendre la ruta per anar-se a trobar amb un John Lennon que, en plena crisi personal, ha anat fins a Almeria per rodar una pel·lícula. Pel camí, troben una noia que s’ha escapat d’una família opressora i un adolescent que ha marxat de casa. La llibertat i els somnis guien als personatges en un viatge de trobada cap a ells mateixos.

 

David Trueba és un dels cineastes espanyols independents més consolidats. Amb una àmplia producció com a director i guionista, destaquen el seu primer film La buena vida (1996), Soldados de Salamina (2002) o Vivir es fácil con los ojos cerrados (2013), guardonada amb sis premis Goya el 2014, entre d’altres, Millor Pel·lícula, Millor Director i Millor Guió. Els seus darrers films són A este lado del mundo (2020) i El Olvido que seremos (2020). És autor també d’una obra literària premiada i traduïda a diferents llengües, amb títols com Saber perder (2008), Premi de la Crítica i finalista del Premi Médicis), Blitz (2015), Tierra de campos (2017) i Queridos niños (2021), i també assagística, amb obres com La tiranía sin tiranos (2018) i Ganarse la vida (2020) publicats tots a Anagrama. Col·labora habitualment en mitjans com El País i El Periódico.

 

Martí Pujadas és programador i gestor cultural. Coordina projectes educatius i culturals a la Fundació AC Granollers i forma part del Cineclub de l’Associació Cultural de la ciutat. És el coordinador del Cinema Edison des que es va inaugurar la sala.

En col·laboració amb el Cineclub AC - Granollers