Diàleg 2

Geografies ignotes. El pensament com una forma d’exploració

Laura Llevadot en diàleg amb Paula Kuffer

Dissabte 12.30 h, Plaça de la Porxada

 

L’exploració i el descobriment semblen estar associats a la noció de viatge. Però no cal entendre’ls només en un sentit físic. Tot al contrari, quan la noció de viatge mostra tota la seva riquesa i matisos és quan il·lumina aquesta exploració sempre inacabada que és el pensament humà.

 

Laura Llevadot és professora de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, on coordina el màster de Pensament Contemporani i Tradició Clàssica. Ha centrat la seva tasca investigadora en el pensament polític contemporani, especialment en el postestructuralisme francès, i en autors com Jacques Derrida o Søren Kierkegaard. Els seus darrers llibres són Pandémik. Perspectivas posfundacionales sobre contagio, virus y confinamiento, juntament amb Xavier Bassas (NED, 2021), i Mi herida existía antes que yo. Feminismo y crítica de la diferencia sexual (Tusquets, 2022). Va impulsar i dirigir les dues primeres edicions del festival de filosofia Barcelona Pensa. Actualment dirigeix la col·lecció d’assaig “Pensament Polític Postfundacional” de l’editorial Gedisa.

 

Paula Kuffer és doctora en Filosofia amb una tesi sobre la figura del testimoni i la representació de la història en Walter Benjamin i W.G. Sebald. Professora d’ètica i polítiques contemporànies i pensament contemporani a la Universitat de Barcelona, col·labora en projectes internacionals sobre filosofia de la memòria. És també comissària independent, editora, i ha traduït autors com Sigmund Freud, Byung-Chul Han, Doris Lessing i Judith Butler.