Diàleg 3

L’art de perdre’s. Elogi de la deriva

Lluís Calvo en diàleg amb Esteve Plantada

Dissabte 11 de juny, 17.30 h, Museu de Granollers

 

No totes les rutes tenen una direcció coneguda. La deriva, el fugir del trajecte marcat i el vagareig són formes de descobriment, tan físic com polític. Poden ser, de fet, vertaderes estratègies de resistència.

 

Lluís Calvo és assagista, poeta, narrador i crític literari. Llicenciat en Geografia, col·labora amb diferents mitjans i és un autor prolífic que practica diferents gèneres. En l’àmbit de l’assaig, ha publicat els llibres Les interpretacions (Salobre, 2006), Baules i llenguatges (Tres i Quatre, 2011), El meridià de París (Poncianes, 2016), L’infiltrat. Estratègies d’intrusió, anonimat i resistència (Arcàdia, 2019) i Els llegats. Una lectura contemporània de la tradició (Arcàdia, 2021), obres saludades per la crítica com a revulsius de l’assaig català contemporani.

 

Esteve Plantada va néixer a Granollers. Poeta, periodista cultural i crític de cinema, és professor del màster de Periodisme Literari de la UAB i del Laboratori de Lletres. Col·labora regularment amb les publicacions El Temps i El Temps de les Arts, i als programes televisius En línia, de TVE, i Àrtic, de Betevé, i radiofònics com Catalunya Migdia i Estiu de Gràcia, de Catalunya Ràdio. Els seus poemaris han estat reiteradament premiats i traduïts al castellà, al francès, a l’italià i al basc. Com a rapsode, ha participat en recitals a múltiples punts dels Països Catalans i també a París, a Cambridge i al Quebec.