Diàleg 4

La ruta infinita: el viatge interior

Joan Manuel del Pozo en diàleg amb Bernat Puigtobella

Diumenge 12 de juny, 11h, Museu de Granollers

 

El viatge de tots els viatges sembla ser el viatge interior. Més enllà del tòpic, parlarem sobre aquest camí de recerca socràtica que és el coneixement d’un mateix. Ho farem des de la filosofia i molt a prop de la vida.

 

Joan Manuel del Pozo és doctor en Filosofia, professor emèrit de la Universitat de Girona i síndic d’aquesta mateixa universitat. Va ser membre cofundador i director de l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Psicoeducativa i Sociosanitària. Els seus temes d’interès i recerca són la filosofia social i política, l’ètica i l’educació. En paral·lel a la seva tasca docent, ha desenvolupat una activa trajectòria política com a diputat al Congrés dels Diputats a Madrid (1982-1996) i conseller d’Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya (2006). Ha traduït Ciceró i Thomas More. Entre els seus llibres d’assaig, destaquen Educacionari. Una invitació a pensar i sentir l’educació a través de seixanta conceptes (Edicions 62, 2014) i Ciutats de valors, ciutats valuoses (Barcino, 2019).

Bernat Puigtobella és editor, escriptor i crític literari. Llicenciat en Filologia Catalana, ha treballat en el sector editorial, com a redactor i editor, per a segells com Edicions 62, Empúries, Proa i El Aleph Editores. Crític literari d’El País (2003-2005), el 2012 va fundar la publicació digital de cultura Núvol, de la qual és director i que ha estat reconeguda amb premis com el Premi LletrA de Projectes Digitals 2012 i el Pompeu Fabra de Comunicació i Noves Tecnologies 2014. També ha dirigit altres publicacions com la revista Barcelona Metròpolis (2012-2018), ha traduït al català autors com Thomas Bernhard, Chinua Achebe i Raimon Panikkar, i ha escrit textos de teatre i ficció.

  

Acció escènica

Arsènic diu textos de filosofia sobre la noció de viatge. Diran textos Joel Cabrera, Mario Giménez, Carla Maestre, Mireia Martínez i Marina Puddu

En col·laboració amb Arsènic, Espai de Creació