Espectacle performàtic

Quan marxar és l’únic camí

Divendres 10 de juny, 11.30 h, Museu de Granollers

 

Dona i negra a la Catalunya d’avui. Ens apropem a una realitat no sempre coneguda amb un relat escènic construït en primera persona i amb un debat posterior amb professionals que acompanyen col·lectius i persones migrants.

La Moreneta és un espectacle performàtic que denuncia la situació de les dones negres a la Catalunya d’avui. Posteriorment tindrà lloc un fòrum conduït per l’actriu Silvia Albert Sopale, de la companyia No es país para negras, juntament amb l’equip del Servei de Nova Ciutadania, de l’Ajuntament de Granollers. 

Silvia Albert Sopale és una actriu, directora teatral, creadora i activista feminista i antiracista basca que viu a Barcelona. Llicenciada per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Múrcia i amb un postgrau en Arts Expressives, des del seu primer monòleg, l’any 1999, ha col·laborat amb diverses companyies amb tota mena d’espectacles. És autora i intèrpret de l’obra No es país para negras, que explica què implica ser dona i afrodescendent a l’Estat espanyol del segle XXI i que s’ha representat en múltiples escenaris, com el Festival Grec de Barcelona (2021). És autora també d’espectacles com Blackface y otras vergüenzas (2019) i Parar de pararme (2021). 

En col·laboració amb l’equip del Servei de Nova Ciutadania, de l’Ajuntament de Granollers.