Tertúlia filosòfica nocturna

Tertúlia filosòfica nocturna

Caminant amb la filosofia i la música

Divendres 10 de juny, 21.30 h, Museu de Granollers 

Crear sempre suposa posar-se en marxa. Tant si és l’aventura del pensament, com si es tracta de la música, la imatge del camí condensa aquest activitat universal i humana que és la creació. En parlarem.Com ja comença a ser un clàssic del festival, els tres convidats conversaran amb l’alumnat del curs de tertúlia filosòfica de la Universitat Popular de Granollers i amb el públic assistent. 

 

Mariano Fernández és llicenciat en Filosofia per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha exercit com a catedràtic de Filosofia a l’IES Antoni Cumella de Granollers. Ha publicat La Unió Liberal i el Centre Catòlic, polaritzadors del teixit associatiu a Granollers (Estudis, 1999); Republicans a Granollers entre la primera i la segona República (Coneguem, 2001) i diversos articles als diaris i revistes locals. És cofundador i director de la Universitat Popular de Granollers (UPG), on coordina, juntament amb Fèlix Rabal, el Taller de pràctica filosòfica de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers. 

Fèlix Rabal és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor de filosofia als centres d’educació secundària Lluís de Requesens de Molins de Rei, Antoni Cumella de Granollers, Miramar de Viladecans i l’Escola del Treball de Barcelona. Coordina el grup de treball de Filosofia Pràctica integrat en la Societat Catalana de Filosofia i, juntament amb Mariano Fernández, el Taller de pràctica filosòfica de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers de la UPG. És coautor del llibre Petites històries de banquets (Godall, 2016).  

Josep Maria Roger és pianista i pioner a l’Estat espanyol en la interpretació del fortepiano. Ha estat arranjador i director musical d’artistes destacats de música pop i professor de l’Escola Municipal de Música i Conservatori J.M. Ruera de Granollers. Especialitzat en classicisme vienès i en compositors catalans i espanyols dels segles XVIII i XIX, ha actuat a diversos països europeus en recitals i en formacions de cambra i amb músics reconeguts com els clarinetistes Eric Hoeprich i Carles Riera, la violoncel·lista Tanya Tomkins, el violinista Emilio Moreno, la pianista Rumiko Harada i els cantants Max van Egmond i Josep Benet. Els seus concerts han estat enregistrats per Catalunya Música, TV3 i Radio Nacional d’Espanya.  

En col·laboració amb la Universitat Popular de Granollers