Acció cinematogràfica

Projecció de la pel·lícula La plaga (2013), de Neus Ballús,

i diàleg amb la directora i els protagonistes del film, conduït per Lambert Botey

Dissabte, 10 de juny, 20 h, Cinema Edison 

Recordant els deu anys de l’estrena del primer llargmetratge de la directora del Vallès, reunim els protagonistes del film per veure com la pel·lícula va canviar la seva realitat a Gallecs, un nucli rural situat entre Mollet i Parets del Vallès que lluita per mantenir les formes de vida que l’identifiquen. 

Neus Ballús és directora i guionista de cinema, i productora audiovisual. Formada a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, La plaga (2013) va ser el seu primer llargmetratge, amb el qual va marcar ja una manera de fer cinema que parteix de l’observació de l’entorn social i de les vides anònimes. Premiada com a Millor Pel·lícula Debut al Festival Internacional de Cinema de Berlín i amb l’European Discovery de l’European Film Awards, ha rebut més de vint premis en festivals de cinema d’arreu del món. És autora també de Staff Only (2018), presentat a la Berlinale, i Sis dies corrents (2020), estrenat al Festival Internacional de Cinema de Locarno. 

Lambert Botey és escriptor i cineasta. Ha escrit poesia i novel·la històrica. Dins de l’àmbit cinematogràfic, des de l’any 1970 forma part del Cineclub de l’Associació Cultural de Granollers, i des de 2018, del Cinema Edison. Ha realitzat films de ficció i documentals, i també ha participat en diversos estudis sobre el cinema i l’handbol a Granollers. Ha escrit el llibre Les cendres del silenci (Alpina, 2018), sobre el bombardeig de Granollers, juntament amb Berta Ventura. 

En col·laboració amb el Cineclub AC - Granollers