Diàleg 5

La realitat fràgil o l’estat del món avui

David Fernández en diàleg amb Neus Tomàs

Diumenge, 11 de juny, 12.30 h, Museu de Granollers 

Què podem esperar en un món d’emergència laboral, social i planetària? Les noves generacions viuen en un estat de fragilitat continuada i sense grans expectatives de canvi. La seva és una realitat fràgil? I, sobretot, com podem articular processos per revertir aquest horitzó d’incertesa? Insistir, persistir, resistir, és aquest un camí? En parlem. 

David Fernández és periodista i activista social. Com a periodista compromès amb el que ell anomena «activisme contra informatiu», és redactor i editor de La Directa, un setmanari assembleari i autogestionat. Col·labora també amb altres mitjans com VilaWeb, Diagonal, Garra o Berria. Va ser diputat i portaveu de la CUP al Parlament de Catalunya (2012-2015). El 2014, va ser el polític més ben valorat del Parlament català. Els seus darrers llibres són [Quadern de bitàcola] Desobeir el frau, impedir l’estafa, insistir en nosaltres mateixes, dins Les veus de les places (Icària, 2011); Cop de CUP, amb Julià de Jòdar (La Butxaca, 2012) i Foc a la barraca (Lo Diable Gros, 2013). 

Neus Tomàs és periodista especialitzada en informació política i actual subdirectora d’elDiario.es. Va iniciar la seva trajectòria com a redactora a la Cadena SER, va ser cap de premsa del conseller Joaquim Nadal a la Generalitat de Catalunya i directora de l’Oficina del Portaveu del Govern entre 2003 i 2006, i posteriorment va coordinar la secció de política i va ser directora adjunta d’El Periódico de Catalunya. També col·labora com a analista política a mitjans com TV3, La Sexta, Catalunya Ràdio, RAC1 i la Cadena SER.