Tertúlia filosòfica nocturna

Imatge, reflex, realitat. Tres paraules, tres universos

Divendres, 9 de juny, 21.30 h, Museu de Granollers 

A partir de la tríada lingüística «imatge, reflex, realitat», indagarem a l’entorn de teories, vivències i creativitat, transitant respectivament pel camp filosòfic, antropològic i científic. Interpel·larem les teories de grans pensadors, les dinàmiques habituals d’evasió i els límits psicobiològics de la nostra naturalesa.

Pilar Loncan és llicenciada en Biologia, doctora en Medicina i màster en Bioètica. Especialitzada en cures pal·liatives, ha estat directora mèdica del Comitè d’Ètica Assistencial del Vallès Oriental Central (CèAVOC) i de la Fundació Sociosanitària Santa Susanna, de Caldes de Montbui. És autora de nombrosos articles en revistes especialitzades i ha impulsat iniciatives com el club de lectura «Llegir per sanar». 

Mariano Fernández és llicenciat en Filosofia per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha exercit com a catedràtic de Filosofia a l’IES Antoni Cumella, de Granollers. Ha publicat La Unió Liberal i el Centre Catòlic, polaritzadors del teixit associatiu a Granollers (Estudis, 1999), Republicans a Granollers entre la primera i la segona República (Coneguem, 2001) i diversos articles als diaris i revistes locals. És cofundador i director de la Universitat Popular de Granollers. 

Fèlix Rabal és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor de filosofia a diversos centres d’educació secundària. Coordina el Grup de Treball de Filosofia Pràctica, integrat en la Societat Catalana de Filosofia, i, juntament amb Mariano Fernández, el Taller de pràctica filosòfica de la Biblioteca Roca Umbert, de la Universitat Popular de Granollers. És coautor del llibre Petites històries de banquets (Godall, 2016).