Xerrada d'obertura

Heus aquí dins l’aigua la meva carn de lluna i de rosada. La realitat segons Jordi Benito

Carles Guerra

Dimecres 7 de juny 19 h, Museu de Granollers

Carles Guerra és artista, crític d’art i curador independent. Ha estat director de La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona, conservador en cap del MACBA i director de la Fundació Antoni Tàpies. Les darreres exposicions de les quals ha tingut cura són «Ariella Aïsha Azoulay. Errata»(Fundació Antoni Tàpies, 2019) i «Francesc Tosquelles. Com una màquina de cosir en un camp de blat», presentada a Tolosa, Barcelona, Madrid i Nova York (2021-2023). Ha estat professor associat a la Universitat Pompeu Fabra, membre de l’equip docent del Center for Curatorial Studies del Bard College i professor convidat a universitats d’Estocolm, Ginebra i Nova York. Entre els seus assajos, destaquen N de Negri (Tinta Invisible, 2007) o Allan Sekula parla amb Carles Guerra (La Fàbrica, 2005).

Intervenció artística

FRAU. Helena Pielias i Vicenç Viaplana Ventura reinterpreten Jordi Benito

FRAU és un equip de recerca artística format l’any 2015 per Helena Pielias (Caldes de Montbui, 1982) i Vicenç Viaplana Ventura (Granollers, 1984). Els seus projectes escènics, videogràfics i expositius exploren els camps de l’audiovisual, l’art digital, la performance i les belles arts. Becats per la City University of London, han col·laborat amb creadors de diferents disciplines, com la cantant i compositora Amaia i els artistes Cabosanroque. Al Vallès, han presentat les seves propostes a Roca Umbert, al Festival Minibeat, al Teatre Auditori i al Museu de Granollers, i també al Temporada Alta de Girona o al Teatre Kursaal de Manresa.

Intervenció musical

Cantique de Jean Racine, de Gabriel Fauré (1864)

Cor Arpegi d'Amics de la Unió, amb la direcció de Guifré Canadell, i Polifònica de Granollers, amb la direcció d'Agustí Vidal i Cristina Zamorano.

Durada: 5 min