Biologia: la necessitat d’avançar-nos a la vida que ve

DIÀLEG

Què diu la ciència sobre el possible sentit de l’existència? Un dels especialistes més destacats sobre genoma humà, Jaume Bertranpetit, dialogarà amb la periodista Milagros Pérez Oliva.

Jaume Bertranpetit és catedràtic de Biologia a la Universitat Pompeu Fabra i fundador de la Unitat de Biologia Evolutiva del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut d’aquesta universitat. Les seves investigacions es centren en l’estudi del genoma humà. Coautor del llibre Viatge als orígens: una història biològica dels humans (Bromera, 2000), és membre actiu de diverses organitzacions científiques nacionals i internacionals. Ha estat director del Centre Nacional del Genotipat i des de l’any 2007 és el director de la Institució Catalana per a la Recerca i Estudis Avançats.

Milagros Pérez Oliva és periodista especialitzada en societat i salut. Ha estat cap de redacció de l’edició de Catalunya a El País, mitjà on treballa. És també professora de postgrau de periodisme i comunicació científica a la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma de Madrid. Ha rebut premis destacats com el Premi Nacional de Periodisme de la Generalitat i ha format part del Comitè de Bioètica de Catalunya. Col·labora en programes d’anàlisi de l’actualitat de Catalunya Ràdio i TV3.

Podeu veure el diàleg aquí.