Quan la vida comença (i acaba) a les xarxes: límits i virtuts

DIÀLEG

On és avui la vida: a les xarxes o en els fets de cada dia? Com interactuen un i altre? L’especialista en el paper de les imatges i les pantalles en el món d’avui, Ingrid Guardiola, en conversa amb la periodista Mònica Planas.

Ingrid Guardiola és productora audiovisual, escriptora i investigadora cultural especialitzada en el món de la imatge i l’espai públic. Professora a la Universitat de Girona i a la Universitat de Barcelona, ha comissariat projectes de nous formats audiovisuals per al CCCB i diverses iniciatives de televisió de qualitat. En les seves múltiples col·laboracions contribueix a la reflexió sobre el paper de les imatges i els dispositius tecnològics en el món contemporani. El seu llibre L’ull i la navalla. Un assaig sobre el món com a interfície (2018) va rebre el Premi Crítica Serra d’Or d’assaig el 2019.

Mònica Planas és periodista especialitzada en analitzar com els mitjans televisius construeixen la realitat. Els seus articles es poden llegir en mitjans com el diari Ara i El Mundo Deportivo i col·labora a RAC1. Durant onze anys ha sigut professora de periodisme a la Universitat Ramon Llull.

Podeu veure el diàleg aquí.