Avancen les obres de reforma del sistema de climatització del Museu de Granollers

La grua instal·lada davant del Museu de Granollers permet elevar la maquinària del nou sistema de climatització de l'edifici
15/05/2024

La nova climatització permetrà un major control de la temperatura i la humitat que garantirà la bona conservació de les obres d’art i afavorirà portar noves exposicions al museu

Les obres de reforma del sistema de climatització del Museu de Granollers avancen a bon ritme. Aquest dimarts 14 de maig arriba la nova maquinària que s’instal·larà a la coberta del museu. Des de primera hora del matí i fins a aproximadament mitja tarda hi haurà instal·lada una grua davant del museu, al carrer d’Anselm Clavé, 40, per poder elevar els nous equips de climatització i endur-se l’antiga maquinària i la runa de les obres. Mentre hi hagi la grua, no podran circular vehicles per davant del museu, si bé els vianants podran passar-hi en tot moment.

Els treballs consisteixen en el canvi de la instal·lació elèctrica i la climatització de totes les sales i dependències del museu. S'incorpora un nou sistema elèctric de bomba de calor, per generar fred i calor, que permetrà controlar tant la temperatura com la humitat de manera independent a cada sala. Les obres, a càrrec d’Instavi Pallejà, SLU, van començar el mes de gener i és previst que s’allarguin fins al mes de juny, amb un pressupost de prop de 430.000 euros.

El Museu de Granollers tornarà a obrir les portes al públic a la tardor. La nova climatització permetrà garantir l’òptima conservació de les obres d’art del museu i afavorirà programar una sèrie d’exposicions amb obra d’altres col·leccions i museus que requereixen unes condicions de conservació més exigents.

Arxivat a: General