L'obra Submergències de Vicenç Viaplana s'instal·la al Museu de Ciències Naturals

16/11/2022

L'obra Submergències, de Vicenç Viaplana passa a formar part del fons del Museu de Granollers i s’instal·la permanentment al Museu de Ciències Naturals de Granollers. La presentació serà dijous 1 de desembre a dos quarts de vuit del vespre.

D’octubre a novembre de 2020, Vicenç Viaplana va realitzar aquesta obra in situ a la 4a planta del Museu de Granollers i, del 25 de març al 9 de maig de 2021, es va exposar a la sala d’exposicions temporals del museu en la mostra titulada Pintant a la 4a Planta. Vicenç Viaplana. 

L’obra titulada Submergències és un quadríptic matèric i quasi monocrom, que ens interpel·la. És un gran mur visual on s’evidencia la desaparició de coses i processos d’alguna classe natural, l’extinció de bioespècies, són forces submergides que escapen de la raó i de la figuració. És una peça amb la força personalíssima i vigent d’un artista plàstic, que conté diferents ritmes, traces, batecs, rastres, profunditats i veladures, opacitats i brillantors, les quals capturen la nostra atenció i ens endinsen en el llenguatge visual propi de l’art. Un llenguatge que es caracteritza pel seu codi obert d’interpretació. L’obra, realitzada in situ, es presentarà acompanyada d’una producció videogràfica on es documenta tot el procés de creació de l’obra a càrrec de Frau recerques visuals i d’una peça sonora original composada pel músic Ramon Solé. 

Tal com ja s’ha fet amb experiències prèvies similars, aquesta obra passarà ara a formar part del fons del Museu de Granollers. L’obra s’instal·larà al Museu de Ciències Naturals de Granollers, on quedarà permanent exposada al vestíbul del museu. 

Podeu visitar virtualment l'exposició que va tenir lloc al Museu de Granollers a:

https://museugranollers.cat/exposicions/memoria-d-exposicions/any-2021/pintant-a-la-4a-planta

Arxivat a: General